მთავარი » ფაილები » ხორცეულის კერძები |
მასალის რაოდენობა კატეგორიაში: 68 ნაჩვენებია მასალა: 1-22 |
გვერდები: 1 2 3 4 » |
მასალად საჭიროა:
200
გ. მოხარშული სიმინდი,
200
გ. შებოლილი ან მოხარშული ქათმის ფილე,
100
გ. დაკონსერვებული სოკო,
150
გ. მაიონეზი,
1
კონა კამა,
1
კონა მწვანე
ხახვი,
პილპილი და მარილი – გემოვნებით. |
ზეითუნის ზეთი
- 30 მლ ფარში -
450 გრც(ძროხის და ღორის) მარილი
- 1/4 ჩ.კ (ზღვის მარილი ) სპაგეტი
- 300 გრ (ან სხვა ფორმის მაკარონი) ყველი -
100 გრ (პარმეზანი) ხახვი -
1 ცალი ნიორი -
5 კბილი |
6 პორცია ქათმის ხორცი
- 300 გრ ქამა სოკო
- 100-150 გრ ხახვი -
2 თავი კარაქი
- 30 გრ არაჟანი
- 6 ს/კ ჰოლანდიური ყველი - 150 გრ |
ღორის ხორცი
- 400 გრ (უძვლო) წყალი -
400 მლ მარილი
- 40 გრ შაქარი
- 20 გრ წიწაკა
- 1 ჩ/კ დაფნის ფოთოლი
- 1 ცალი ჯანჯაფილი
- 1 ჩ/კ (იმბირი) |
წიწილა
- 1 ცალი ერბო -
20 გრამი სულგუნი
- 100 გრამი ბროწეული
- გემოვნებით მარილი
- გემოვნებით |
წიწილა
- 1 ც თავი ხახვი
- 200 გრ კარაქი
- 50 გრ (ნაღების) წითელი ღვინო
- 1,5 ჭიქა ოხრახუში
- გემოვნებით ქინძი -
გემოვნებით მარილი
- გემოვნებით |
ქათმის კუჭი
- 0.5 კგ გულ-ღვიძლი
- 0.5 კგ ოხრახუში
- გემოვნებით წიწაკა
- გემოვნებით ქინძის თესლი
- გემოვნებით ხმელი ქონდარი
- გემოვნებით ძმარი -
1 ს/კ(ღვინის).. |
ქათამი
- 1 ცალი თეთრი პური
- 100 გრ რძე -
1/2½ ჩჭ ერბო -
100 გრ მარილი
– გემოვნებით |
ქათამი
- 1 ცალი ხახვი -
2‐3 თავი ხმელი სუნელი
- 1 ს/კ ქინძი -
3 ძირი ძმარი -
0,5 ჩაის ჭიქა ნიორი -
გემოვნებით წიწაკა
- გემოვნებით მარილი
- გემოვნებით |
ქათამი
- 1 ცალი არაჟანი
- 500 გრამი ბრინჯი
- 1 ჩაის ჭიქა სტაფილო
- 2 ცალი მარილი
- გემოვნებით პილპილი
- გემოვნებით ნიორი -
გემოვნებით |
ღორის ხორცი
- 350 გრ (რბილი ნაწილი)
შაქარი
- 5 გრ
სტაფილო
- 100 გრ (პატარა)
ანანასი
- 200 გრ
კრახმალი
- 15 გრ
სოიოს სოუსი
- 50 მლ
ზეთი -
40 მლ.... |
ქათმის ღვიძლი
- 600 გრ
წიწაკა ტკბილი
- 1 ცალი
წიწაკა მწარე
- 1 ცალი
ხახვი -
1 კონა
ზეთი -
20 მლ
ნიორი -
3 კბილი
შაქარი
- 25 გრ |
მასალად საჭიროა: ღორის ხორცი - 1 კგ. შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევა 40-60 %-ით; ხახვი - 600 გრ; ბროწეული - გემოვნებით, დაახლოებით 1 დიდი თავი; წიწაკა, მარილი ხმელი ქინძი ქონდარი - ცოტა, სურვილის შემთხვევაში; ბადე-ქონი - საკმარისი რაოდენობის (2 ღორის). თითო აფხაზურს 2-ჯერ უნდა შემოეხვიოს კარგად გაშლილ მდგომარეობაში; ხორცაკეპი მანქანა, ქვაბი, შესაწვავი ტაფა. |