მთავარი » ფაილები » ხორცეულის კერძები |
ქათამი არაჟნითა და ბრინჯით(qatami arajnita da brinjit)
2011-12-24, 6:03 PM | |
ქათამი
- 1 ცალი არაჟანი
- 500 გრამი ბრინჯი
- 1 ჩაის ჭიქა სტაფილო
- 2 ცალი მარილი
- გემოვნებით პილპილი
- გემოვნებით ნიორი -
გემოვნებით მომზადების წესი: დაჭრილ ქათამს მოვაყაროთ მარილი, შავი პილპილი,
წავუსვათ დანაყილი ან გატარებული ნიორი, დავალაგოთ ტაფაზე, მოვასხათ 500 გრამი არაჟანი
და დავდგათ გრილ ადგილზე. ერთი საათის შემდეგ შევდგათ გაზქურაში, როცა ქათამი
შეიბრაწება, გამოვიღოთ, ფრთხილად გადმოვალაგოთ თეფშზე. ტაფის ძირზე მოვფინოთ წინასწარ
მოხარშული და გაწურული ბრინჯი, ზემოდან დავალაგოთ ქათმის ნაჭრები და ისევ შევდგათ
გაზქურაში 10‐15 წუთით. შემდეგ
ფრთხილად გადმოვიტანოთ შესაფერის ლანგარზე ან გაშლილ
თეფშზე ისე, რომ ბრინჯი კვლავ ძირში მოექცეს
| |
ნანახია: 3275 | რამოტვირთვები: 0 | |