მთავარი » ფაილები » ხორცეულის კერძები |
ქათამი იმერულად
2011-12-24, 6:07 PM | |
ქათამი
- 1 ცალი ხახვი -
2‐3 თავი ხმელი სუნელი
- 1 ს/კ ქინძი -
3 ძირი ძმარი -
0,5 ჩაის ჭიქა ნიორი -
გემოვნებით წიწაკა
- გემოვნებით მარილი
- გემოვნებით მომზადების წესი: კარგად გასუფთავებული მსუქანი ქათამი დავჭრათ. მოვათავსოთ ქვაბში და მოვშუშოთ. ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარგად მოვხრაკოთ,
შეწითლებამდე. წმინდად დავნაყოთ, ხმელი სუნელი, ნიორი, წიწაკა,
მარილი, ნედლი ქინძი. ყველაფერი გავხსნათ ძმარში, დავამატოთ წყალი და დავასხათ
მოხრაკულ ქათამს. 5‐10 წუთის დუღილის
შემდეგ კერძი მზად იქნება.
| |
ნანახია: 2131 | რამოტვირთვები: 0 | |