მთავარი » ფაილები » თევზეულის კერძები

თევზის გამჭვირვალე მუჟუჟი
2012-03-08, 2:20 PM

 მასალად საჭიროა:
ძმარი - 1/4 ჩაის ჭიქა
სტაფილო - 2-3 ცალი
ხახვი - 2-3 თავი
დაფნის ფოთოლი - 2-3 ცალი
პილპილი, მარილი - გემოვნებით
თევზი - 1 კილოგრამი


მომზადების წესი:
ავიღოთ კეფალი ან ლოქო, გავანთავისუფლოთ ძვლებისაგან, მოვხარშოთ მარილით შეზავებულ მდუღარე წყალში. ღოდესაც მზად იქნება, ამოვალაგოთ; ნახარშში ჩავუშვათ დაჭრილი თევზის ძვლები და კარგად მოვხარშოთ. მოხარშული თევზი ჩავაწყოთ დაბალ ფართო ქვაბში და დავასხათ საწურზე გაწურული ნახარში იმდენი, რომ თევზი დაფაროს. ჩავამატოთ მოხარშული, მრგვალად დაჭრილი სტაფილო, მწვანილის თეთრი ძირები, ხახვი, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, ძმარი დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ, ხუთი წუთის შემდეგ გადმოვდგათ და გავაციოთ.



კატეგორია: თევზეულის კერძები | დაამატა: kopala | ტეგები: gamchirvale, თევზის, მუჟუჟი, თევზის გამჭვირვალე მუჟუჟი, tevzi, გამჭვირვალე, mujuji
ნანახია: 1959 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0