მთავარი » ფაილები » რძის ნაწარმი |
ყველის ჩხირები yvelis chxirebi
2011-12-25, 3:10 PM | |
მასალად საჭიროა:
150
გ ფქვილი,
0.5
ჩ.კ. გამაფხვიერეებელი,
0.5
ჩ.კ. მარილი,
0.5
ჩ.კ. პაპრიკა,
0.5
ჭიქა რძე,
75 გ კარაქი,
100
გ ნებისმიერი მაგარი ყველი. მომზადების წესი:
ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ
კარაქში ავურიოთ წვრილ სახსხზე გახეხილი ყველი, რძე, მარილი და პაპრიკა. შევაზილოთ
ფქვილი და ცომი 30 წუთით მაცივარში დავდოთ. ცომი გავაბრტყელოთ თხლად,
10სმ X 1.5სმ-ის ზოლებად დავჭრათ,
სპირალივით დავახვიოთ, ცხიმწასმულ თუნუქის ფუეცელზე დავაწყოთ და 200 გრადუსზე
გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ.
| |
ნანახია: 1924 | რამოტვირთვები: 0 | |