მთავარი » ფაილები » რძის ნაწარმი |
ისპანახისა და ნადუღის ლაზანია ispanaxisa da nadugis lazania
2011-12-25, 2:58 PM | |
მასალად საჭიროა:
7-8
ცალი ლაზანიას ფენა,
800 გ ისპანახი,
350 გ ნადუღი,
100
გ პარმეზანი,
2
ტავი ხახვი,
2
ცალი პომიდორი,
1
ს.კ. ზეითუნუს ზეთი,
30 გ კარაქი,
1
ს.კ. შაქარი,
მარილი,
პილპილი,
ჯავზი – გემვნებით. მომზადების წესი:
ხახვი გავფცქვნათ და წვრილად
დავჭრათ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და შაქარში არეული ხახვი დავაყაროთ. ხახვი ვშუშოთ
3 წუთის განმავლობაში. ხახვს დავუმატოთ დაჭრილი ისპანახი, მარილი, წიწაკა, ჯავზი
და კარაქი. ავურიოთ და კიდევ 1-2 წუთი ვშუშოთ. ნადუღში ავურიოთ მარილი და გახეხილი
პარმეზანი. ლაზანიას ფენა მოვათავსოთ ფორმაში, ზედ წავუსვათ ნადუღი, შემდეგ ზედ
ისპანახი მოვათავსოთ. ასე გავაგრძელოთ ბოლომდე. პომიდორი დავჭრათ და ლაზანიას ბოლო
ფენას ზემოდან მოვაყაროთ და 3 საათით დავდგათ, რომ ფენები დარბილდეს, შემდეგ
შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში
და ვაცხოთ40 წუთის განმავლობაში.
| |
ნანახია: 1356 | რამოტვირთვები: 0 | |