მთავარი » ფაილები » წვნიანი კერძები |
თირკმლების სუპი მჟავე კიტრით
2010-12-27, 6:34 AM | |
მასალად საჭიროა: ძროხის ხორცი - 1 გილოგრამი, ძროხის ან ხბოს თირკმლები-400 გრამი, სტაფილო -3-4 ცალი, ხახვი 1 -2 თავი ოხრახუშის ძირი-3 ცალი, საშუალო ზომის მჟავე კიტრი - 3 ცალი, კვერცხი-2 ცალი, არაჟანი-2-3 სუფრის კოვზი, კამა ან ქინძი ერთი- მეორედი ძირი, მარილი გემოვნების მიხედვით. მოვხარშოთ ერთი კილოგრამი ხორცის ბულიონი, შიგ ჩავხარშოთ ხახვი, სტაფილო და მწვანილი. შემდეგ ერთიანად გავწუროთ. ცალკე ქვაბში მოვხარშოთ თირკმლები,დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი გაფცქვნილი მჟავე კიტრი , დავასხათ 1 ჩაის ჭიქა კიტრის დანამჟავები წყალი.სუფრაზე მიტანის წინ სასუპე ჯამში რამოდენიმე კოვზი არაჟნით ავთქვიოთ 2 კვერცხის გული, შიგ ჩავაწყოთ მოშუშული თირკმლები კიტრით, ზედ დავასხათ ბულიონი და კარგად ავურიოთ. სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა ან ქინძი. | |
ნანახია: 1342 | რამოტვირთვები: 0 | |