მომზადების წესი: საქონლის ხორცი - 800 გრ; ხახვი - 3 თავი; პამიდორი - 600 გრ; ნიორი - 4 კბილი; ოხრახუში - 1 კონა; ქინძი - მარცვლებად; ცხარე წიწაკა - გემოვნებით სასურველია ბევრი:D; კარაქი და ზეთი - 20-30 გრ; მარილი, დაფნის ფოთოლი (1 ცალი) - გემოვნებით.
სხვათაშორის ჩემი მომზადებული ოსტრია ფოტოზე:D
დაჭერით ხორცი პატარა კუბებად;
გაახურეთ ტაფა ან ქვაბი და დაყარეთ ხორცი, , დაახურეთ თავზე და ითუშოს. თუ წყალს ჩაიშრობს, მაგრამ ხორცი მაგარია მაინც, დაამატეთ წყალი დრო და დრო;
როცა თითქმის მზად იქნება ხორცი - გადაუწურეთ ზედმეტი წყალი, ეს სითხე შეინახეთ რაიმე ჯამში;
ხორცს კი დააყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი (ცოტა გადაინახეთ), დაამატეთ ცხიმიც და მობრაწეთ;
ამ დროში გაფცქვენით პამიდორი კანისგან და დააქუცმაცეთ, სიმარტივის გამო, შეგიძლიათ ქილაში შენახული პამიდვრები გამოიყენოთ;
როცა ხორცი შეიბრაწება - დაასხით პამიდორი ჩააგდეთ დაფნა და თუშეთ 3-4 წუთი. დაამატეთ გადანახული სითხეც. შეკმაზეთ მარილით, ხმელი ქინძით და წიწაკით. გადაიყვანეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე;
სულ ბოლოს, დაახლოებით პამიდორის დამატებიდან 15 წუთში, თუ ხორცი უკვე დარბილებულია. გამორთეთ ცეცხლი. მოაყარეთ დაჭყლეტილი ნიორი და მოურიეთ. სულ ბოლოს მოაყარეთ მწვანილიც (ცოტა გადაინახეთ), მოურიეთ;
სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ გადანახული ხახვი და მწვანილი.
|