მთავარი » ფაილები » წვნიანი კერძები |
გასპაჩო (gaspacho)
2011-12-24, 5:41 PM | |
პომიდორი
- 1500 გრ
ხახვი -
1 თავი
მარილი
- გემოვნებით
პური -
150 გრ (თეთრი)
ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი (წითელი)
ნიორი -
2 კბილი
ზეითუნის ზეთი
- 50 მლ
კიტრი -
200 გრ მომზადების წესი:
ყველასათვის ცნობილი ესპანური ცივი სუფი,
რომელიც უკვე დიდი ხანია პოპულარულია მთელს მსოფლიოში, განსაკუთრებით ცხელ
ამინდებში.
პომიდორზე გავაკეთოთ ჯვრისებური ჩაჭრა და 1-2
წუთით ჩავდოთ მდუღარე წყალში. ამის შემდეგ მოვაცალოთ პომიდორს კანი.
დავაბლენდეროთ გასუფთავებული პომიდორი, 1 ცალი
წითელი წიწაკა და 1 თავი ხახვი. უნდა გამოვიდეს ერთგვაროვანი პიურე.
ნიორი დავჭყლიტოთ მარილთან ერთად, დავამატოთ
ზეითუნის ზეთი და დარბილებული პურის გული.
დავამატოთ 1 ჩ/კ წყალი, ყველაფერი კარგად
ავურიოთ.
ეს ყვეაფერი დავამატოთ დაბლენდერებულ მასაში.
თუ სუფი გამოვა სქელი, შეიძლება დავამატოთ წყალი
ან პომიდორის წვენი. შევინახოთ სუფი მაცივარში 1-2 საათით. სუფი უნდა კარგად
გაცივდეს.
თეთრი პური დავჭრათ პატარა კუბიკებად და
გავაშროთ ტაფაზე.
ბულგარული წიწაკა და კიტრი ასევე დავჭრათ პატარა
კუბიკებად.
მირთმევის წინ ჩავყაროთ დაჭრილი კიტრი პური და
წიწაკა სუფში.
| |
ნანახია: 1752 | რამოტვირთვები: 0 | |