მთავარი » ფაილები » წვნიანი კერძები |
ბულიონი ძვლებისაგან
2010-12-25, 4:42 PM | |
მასალად საჭიროა: ძვლები- 500 გრამი, ხახვი და სტაფილო - თითო საშუალო ძირი, ოხრახუშის ძირები, მარილი- გემოვნების მიხედვით ძვლების ბულიონი მზადდება იმ შემთხვევაში, როდესაც ხორცისგან უნდა მომზადდეს სადილის მეორე თავი კერძი . ძვლები რომ ადვილად და უფრო კარგად მოვხარშოთ , ისინი უნდა დაიჩეჩქოს ძლიერ პატარა ნაწილებად . ჯერ გარეცხილი და შემდეგ დაჩეჩქვილი ძვლები ჩავყაროთ ქვაბში , დავასხათ ცივი წყალი და შევდგათ ცეცხლზე . ძვლების ბულიონი ისევე როგორჩ ხორცისა იხარშება ნელ ცეცხლზე . დროგამოშვებით მოვხადოთ ქაფი . ხარშვის ხანგრძლივობა ამ შემთხვევაში იქნება 2- 3 საათი . ბულიონის გემოს გასაუმჯობესებლად დუღილის დაწყებიდან ორი საათის შემდეგ უნდა ჩავყაროთ ხახვი , სტაფილო და ოხრახუშის ძირები . მარილი გემოვნების მოხედვით . დამზადებული ბულიონი გავწუროთ . სინოყიერითა და გემოვნებით ძვლის ბულიონი კარგია , ვინაიდან მასში არის შაქარი , სრულფასოვანი ცხიმები და ფოსფორის მარილები , მაგრამ ძვალში არ არის იმდენი ექსტრაქტული ნივთიერება , რამდენიც მოიპოვება ხორცში. ამიტომ უმჯობესია ბულინი მომზადდეს ძვალ-რბილისგან.
| |
ნანახია: 1719 | რამოტვირთვები: 0 | |