ბორშჩი ბორში borshi - წვნიანი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7308
ჩიხითმა
ნანახია: 7086
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5955
შილაფლავი
ნანახია: 5936
ხარჩო
ნანახია: 3629
ოსტრი
ნანახია: 3545
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3207
ბაჟე
ნანახია: 2960
შაურმა shaurma
ნანახია: 2680
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» წვნიანი კერძები

ბორშჩი ბორში borshi
2010-12-27, 6:33 PM
მასალად საჭიროა:
ძროხის ხორცი --1 კილოგრამი,
ჭარხალი--4 ძირი,
ხახვი-1--2 თავი,
დაჭრილი მწვანილი -1 ჩაის ჭიქა,
დაფნის ფოთოლი-3-4 ცალი,
პურის ფქვილი-2 სუფრის კოვზი,
ძროხის გადამდნარი ქონი-1 სუფრის კოვზი,
არაჟანი ან მაწონი - 3/4 ჩაის ჭიქა,
წითელი ,შავი პილპილი და მარილი-- გემოვნების მიხედვით.

მომზადების წესი:
ძროხის ხორციდან გავაკეთოთ ბულიონი ჩვეულებრივი წესით.
ბულიონში ჩავუმატოთ წითელი და შავი პილპილი, დაფნის ფოთოლი
წვრილად დაჭრილი ჭარხალი და ხახვი. თუ გვინდა ბორჩში წითელი ფერის 
იყოს, ჭარხლის ჩაყრის თანავე ჩავაყოლოთ თყემლის ტყლაპი, ძმარი ან სხვა რაიმე სიმჟავე. გადამდნარ ძროხის ქონში მოვშუშოთ ორი სუფრის კოვზი ფქვილი,დავასხათ
ბულიონი,კარგად გავხსნათ და ჩავასხათ ბორჩში. ცოტა ხანს კიდევ ვადუღოთ, შემდეგ
მოვასხატ არაჟანი ან მაწონი, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მივიტანოთ 
სუფრაზე.




კატეგორია: წვნიანი კერძები | დაამატა: kopala
ნანახია: 1428 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
  >>>>designed by kopala<<<<