ფუნთუშები ქიშმიშით და ალუბლით funtushebi - ტკბილი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩიხითმა
ნანახია: 5984
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 5970
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5049
შილაფლავი
ნანახია: 4016
ოსტრი
ნანახია: 2993
ხარჩო
ნანახია: 2935
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 2889
ბაჟე
ნანახია: 2457
შაურმა shaurma
ნანახია: 2407
სტეიკი
ნანახია: 2373
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
KorJuk
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» ტკბილი კერძები

ფუნთუშები ქიშმიშით და ალუბლით funtushebi
2011-12-24, 4:24 PM
მასალად საჭიროა:
საფუარი  - 14 გრ
შაქარი  - 100 გრ
კარდამონი  - 1 ჩ/კ
ფქვილი  - 700 გრ
კარაქი  - 125 გრ
კვერცხი  - 2 ცალი
ქიშმიში  - 75 გრ
ალუბალი  - 75 გრ
წყალი  - 225 მლ
მომზადების წესი:
გავხსნათ საფუარი, კარდამონი, შაქარი. 10 კოვზი ფქვილი (225 გრ).
 
ქვაბში დავასხათ 225 მლ წყალი, ჩავდოთ კარაქი და დავდგათ გაზზე და გავადნოთ.სითხე არ უნდა იყოს ძალიან ცხელი.
 
მიკსერით ავთქვიფოთ ეს სითხე ფქვილთან ერთად. დავამატოთ 1 მთლიანი კვერცხი და მეორე კვერცხის გული დავამატოთ 75 გრ ფქვილი და ვთქვიფავთ 2 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ კიდევ 375 გრ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი ისე რომ რბილი იყოს.
დავდოთ ცომი მაგიდაზე, დავაყაროთ ფქვილი და ვზილოთ 10 წუთი, სანამ ცომი არ გახედბა ელასტიური. თუ დაჭირდა ვამატებთ 35 გრ ფქვილს.
ცომისგან გავაკეთოთ ბურთი,
 
ჩავდოთ კარაქით წასმულ ჯამში და დავდგათ თბილ ადგილას , რომ ამოვიდეს. (დაახლოებით 1 საათით). ცომი უნდა 2-ჯერ გაიზარდოს.
როცა ცომი ამოვა შევაზილოთ ქიშმიში და ალუბლის ჩირი.
 
ცომი გავყოთ 25 ნაწილად და დავტოვოთ 15 წუთით.
 
ცომისგან გავაკეთოთ პატარა ბურთები, დავაწყოთ ფორმაზე (ჟაროვნაზე)და გავაჩეროთ 40 წუთი.( ფუნთუშები უნდა ამოვიდეს).
ფუნთუშებს წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის ცილა და გამოვაცხოთ ღუმელში 190 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
როცა ფუნთუშები გამოცხვება დავაყაროთ შაქრის პუდრა.
კატეგორია: ტკბილი კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 2289 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 2.0/1
  >>>>designed by kopala<<<<