გოზინაყი - ტკბილი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7177
ჩიხითმა
ნანახია: 6908
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5882
შილაფლავი
ნანახია: 5696
ხარჩო
ნანახია: 3488
ოსტრი
ნანახია: 3432
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3137
ბაჟე
ნანახია: 2817
შაურმა shaurma
ნანახია: 2621
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» ტკბილი კერძები

გოზინაყი
2012-04-19, 4:23 PM

მასალად საჭიროა:

ნიგოზი     500 გრამი

თაფლი     250 გრამი

შაქარი       4 სუფრის კოვზი 

მომზადების წესი:

ნიგოზი (სასურველია თეთრი და საღი)ლებნები მჭრელი დანით დავჭრათ,დავყაროთ ტაფაზე და ოდნავ მოვხალოთ ისე რომ არ გაწითლდეს .გავაგრილოთ დავყაროთ სინზე და დავბერტყოთ,თან სული შევუბეროთ,სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება.

ღრმა ,სქელძირიან ტაფაზე მოვათავსოთ 250 გრამი თაფლი და რომ არ გადმოვიდეს.რამოდენიმე წუთით გადმოვდგათ,შემდეგ ისევ შევდგათ ცეცხლზე .როცა თაფლი დაცხრება დამშვიდად დაიწყებს დუღილს,რამოდენიმე წვეტი კოვზით ამოვიღოთ და ლამბაქაზე დავაწვეთოთ ,ვაცადოთ გაცივება და თუ წვეთი თითებს შუა ცომივით აგორდა ,ჩავყაროთ დაჭრილი ნიგოზი .გამუდმებით ვურიოთ ხის კოვზით .დაახლოებით .დაახლოებით ათი წუთის შემდეგ მოვაყაროთ ერთი-ორი სადილის კოვზი შაქრის პუდრა ,კიდევ კარგად ავურიოთ და ტაფა ცეცხლიდან გადმოვდგათ.გოზინაყის მთელი მასა წინასწარ გარეცხილ სველ ფიცარზე ან მომინაქრებულ სინზე გადავიტანოთ და კოვზით კარგად მოვასწოროთ,გავაბრტყელოთ და გაცივებული გოზინაყი რომ არ დაიმსხვრეს ,თბილი დანით დავჭრათ ნაჭრებად.

კატეგორია: ტკბილი კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 697 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
  >>>>designed by kopala<<<<