მთავარი » ფაილები » რძის ნაწარმი |
რატატუი ნივრიანი მაწვნით ratatui nivriani mawvnit
2011-12-25, 3:36 PM | |
მასალად საჭიროა:
4-5 ცალი პამიდორი,
2 ცალი ტკბილი წიწაკა,
1 ცალი ბადრიჯანი,
2 ცალი ყაბაყი ან ცუკინი,
1 თავი ხახვი,
2 კბილი ნიორი,
0,5 ჩ.კ. შავი და თეთრი პილპილი,
1/3 ჭიქა ზეთი,
1 კონა ქონდარი,
რეჰანი და პიტნა.
სოუსისთვის – 250 მლ.
სქელი მაწონი,
1 კბილი ნიორი,
0,5 ჩ.კ. მარილი,
1 კონა ოხრახუში. მომზადების წესი:
პამიდორი დავმდუღროთ, გავაცალოთ
კანი და მსხვილად დავჭრათ. ხახვი და ნიორი წვრილად ავკეპოთ. ზეთში შევწვათ ჯერ
მსხვილად დაჭრილი ბადრიჯანი, შემდეგ დავუმატოთ წიწაკა, ყაბაყი, ნიორი და ხახვი. 5
წუთის შემდეგ ბოსტნეულს დავამატოთ პამიდორი, დავახუროთ სახურავი და დაბალ ცეცხლზე
15-20 წუთი ვშუშოთ, ბოლოს მოვაყაროთ მარილი და მწვანილი.
ნიორი დავნაყოთ მარილთან ერთად,
შევურიოთ მაწონს, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და მივირთვათ მოშუშულ
ბოსტნეულთან ერთად.
| |
ნანახია: 1426 | რამოტვირთვები: 0 | |