წითელი ბულგარული წიწაკა ძმრითა და ზეთით - პროდუქტების გადამუშავება ზამთრის მარაგის შესაქმნელად - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7414
ჩიხითმა
ნანახია: 7290
შილაფლავი
ნანახია: 6175
აჯაბსანდალი
ნანახია: 6009
ხარჩო
ნანახია: 3745
ოსტრი
ნანახია: 3620
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3251
ბაჟე
ნანახია: 3023
შაურმა shaurma
ნანახია: 2733
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
asmatikoba
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» პროდუქტების გადამუშავება ზამთრის მარაგის შესაქმნელად

წითელი ბულგარული წიწაკა ძმრითა და ზეთით
2012-02-27, 12:32 PM
  მასალად საჭიროა: 
წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კილოგრამი
ზეთი - 0,5 კილოგრამი
ძმარი - 1 ლიტრი
შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა
მარილი - 1 სუფრის კოვზი
ნიახური - 1 კონა
ოხრახუში - 1 კონა
ნიორი - 300 გრამი
დაფნის ფოთოლი - 5 ცალი
შავი პილპილი - 10 მარცვალი

მომზადების წესი:

წითელი ბულგარული წიწაკა კარგად გავრეცხოთ, გავაშროთ, მოვაწყვიტოთ ყუნწი და ამოვაცალოთ თესლი.
მწვანილი გავრეცხოთ, გავაშროთ, ნიორთან ერთად დავჭრათ წვრილად.

ქვაბში ჩავასხათ ძმარი, ზეთი, ჩავყაროთ მარილი, შაქრის ფხვნილი, დაფნის ფოთოლი, შავი პილპილი, მოვურიოთ კარგად, შევდგათ ცეცხლზე და ავადუღოთ. ჩავყაროთ მომზადებული წითელი ბულგარული წიწაკები, რამდენიც ჩაეტევა, რომ ზემოდან სითხით დაიფაროს. 5-10 წუთი ვადუღოთ და ქაფქირით ამოვალაგოთ. ჩავყაროთ შემდეგი ნაწილი და ასე გავიმეოროთ, სანამ წიწაკებს მთლიანად არ მოვხარშავთ ამ სითხეში. წიწაკებში ჩავურიოთ წინასწარ მომზადებული წვრილად დაჭრილი მწვანილი-ნიორთან ერთად; ჩავაწყოთ მინის ქილებში მჭიდროდ, შევინახოთ ნახარში წვენი და 3-4 დღის შემდეგ, როცა წიწაკა შეიშრობს წვენს, დავამატოთ ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას.

კატეგორია: პროდუქტების გადამუშავება ზამთრის მარაგის შესაქმნელად | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 951 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 5.0/2
  >>>>designed by kopala<<<<