კალცონე (დახურული პიცა) - ფქვილის ნაწარმი - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა | RSS
ხუთშაბათი, 2017-03-23, 3:20 AM
მოგესალმები სტუმარი

Мой сайт

მთავარი » ფაილები » ფქვილის ნაწარმი

კალცონე (დახურული პიცა)
2010-12-29, 1:32 PM
მასალად საჭიროა:
1/2 ბრიკეტი საფუარი (20გრ)
450გრ ფქვილი
6 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მარილი
200გრ ხაჭოსებრი ნაზი ყველი
2 კვერცხი
2 ჩ.კ. თავშავა
50გრ გახეხილი შებოლილი სულგუნი
პილპილი
100გრ მწვანე უკურკო ზეთისხილი
100გრ მრგვალად დაჭრილი სალიამი
პერგამენტი

მომზადების წესი:
საფუარი დააქუცმაცეთ და 200მლ ნელთბილ წყალში გახსენით. დაუმატეთ ფქვილი, 1/4 ჩ.კ. მარილი და ზეითუნის ზეთი და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30წთ.
შეურიეთ ერთმანეთს ხაჭოსებრი ყველი, კვერცხი, თავშავა, სულგუნი, მარილი და პილპილი. ზეთისხილები ოთხათ გაჭერით, სალიამი დაჭერით ზოლებად.
გააცხელეთ ღუმელი 220–გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
საფუვრიანი ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გაყავით. ცომის თითოეული ნაჭერი მრგვალად გააბრტყელეთ და წაუსვით დარჩენილი ზეითუნის ზეთი.
ყველიანი მასა გაანაწილეთ თითოეული ცომის ნახევარზე, ზემოდან მოაწყვეთ სალიამი და ზეთისხილი. გადმოაფარეთ ცომის ცარიელი ნახევარი და კიდეები თითის დაწოლით კარგად შეაერთეთ.
დადეთ კალცონე საცხობ ფირფიტაზე და აცხვეთ 20წთ. გამოიღეთ და ჯერ კიდე თბილი მიიტანეთ სუფრასთან.





კატეგორია: ფქვილის ნაწარმი | დაამატა: kopala
ნანახია: 753 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 5.0/1

სექციის კატეგორიები

წვნიანი კერძები [43]
ხორცეულის კერძები [68]
თევზეულის კერძები [6]
ბოსტნეულის კერძები [16]
ტკბილი კერძები [24]
ფქვილის ნაწარმი [14]
რძის ნაწარმი [16]
კვერცხის ნაწარმი [0]
დიეტური საჭმელები [2]
ბავშვის საჭმელები [6]
სასმელები [11]
პროდუქტების გადამუშავება ზამთრის მარაგის შესაქმნელად [6]
სხვადასხვა [8]
რჩევები [1]

ძებნა

შესვლის ფორმა

ჩვენი გამოკითხვა

რომელ კატეგორიაში დავამატო უფრო მეტი სიახლე?
სულ პასუხი: 298

მინი-ჩეთი

საიტის მეგობრები

  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • სტატისტიკა


    სულ ონლაინში: 1
    სტუმარი: 1
    მომხმარებელი: 0