ღორის თავ-ფეხის საცივი - ხორცეულის კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7414
ჩიხითმა
ნანახია: 7290
შილაფლავი
ნანახია: 6175
აჯაბსანდალი
ნანახია: 6009
ხარჩო
ნანახია: 3745
ოსტრი
ნანახია: 3620
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3251
ბაჟე
ნანახია: 3023
შაურმა shaurma
ნანახია: 2733
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
asmatikoba
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» ხორცეულის კერძები

ღორის თავ-ფეხის საცივი
2012-03-08, 2:38 PM

 მასალად საჭიროა:
ღორის თავ-ფეხი - 4 კილოგრამი
ხახვი - 4-5 თავი
სტაფილო - 3-4 ცალი
ძმარი - 0,5 ჩაის ჭიქა
დაფნის ფოთოლი - 3-4 ცალი
ნიორი - 1 თავი
მარილი, შავი პილპილი - გემოვნებით



მომზადების წესი:
ღორის თავ-ფეხი გავასუფთავოთ, რაც შეიძლება კარგად, გავრეცხოთ. ფეხები გავჭრათ შუა-შუა; თავი კი გავჭრათ ოთხად, მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ ბლომად წყალი და დავადგათ მოსახარშად. დუღილის დროს ჩავამატოთ ხახვი, სტაფილო, დაფნის ფოთოლი, პილპილი. როდესაც ხორცი ისე მოიხარშება რომ ჩაიშლება და ძვლებს მოშორდება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ამოვალაგოთ ნახარშიდან, მოვაშოროთ ძვლებს რბილობი და დავჭრათ წვრილად, ჩავყაროთ სუფთა ქვაბში, ზევიდან დავაწუროთ თავისი ნახარში და ავადუღოთ. ადუღებისას შევანელოთ მარილით, დანაყილი ნივრით.
კერძის გაფორმების მიზნით, მოხარშული სტაფილო დავჭრათ თხელ ნაჭრებად, მოვათავსოთ განიერ ჭურჭელში, დავასხათ ზემოაღნიშნული ნახარში და გავაცივოთ. როცა გამაგრდება, დავჭრათ, გადმოვაბრუნოთ და გადმოვიღოთ ლანგარზე სუფრაზე მისატანად.



 

 

 

კატეგორია: ხორცეულის კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 916 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
  >>>>designed by kopala<<<<