მთავარი » ფაილები » ხორცეულის კერძები |
ღორის ხორცი მომჟავო-მოტკბო სოუსში(goris xorci sousit)
2011-12-24, 3:57 PM | |
ღორის ხორცი
- 350 გრ (რბილი ნაწილი)
შაქარი
- 5 გრ
სტაფილო
- 100 გრ (პატარა)
ანანასი
- 200 გრ
კრახმალი
- 15 გრ
სოიოს სოუსი
- 50 მლ
ზეთი -
40 მლ
წიწაკა
- 1 ცალი ( ტკბილი) მომზადების
წესი:
ამ რეცეპტის მომზადება შეიძლება 15-20 წუთში.
ღორის ხორცი დავჭრათ გრძელ 1,5 სისქის ზომის
ნაჭრებად.
ხორცი შეიძლება დავკეპოთ.
ხორცისთვის მოვამზადოთ მარინადი. ამისათვის
სოიოს სოუსი , კრახმალი, შაქარი შევურიოთ ერთმანეთში. თუ სოუსი იქნება ტკბილი,
მაშინ შაქარი არ დაგვჭირდება.
ტკბილი წიწაკას ამოვაცალოთ გული და დავჭრათ
გრძელ ნაჭრებად.
ტაფაზე დავასხათ ზეთი და შევბრაწოთ წიწაკა
პატარა სტაფილოებთან ერთად 3-5 წუთის განმავლობაში.
მანდვე დავამატოთ ანანასის ნაჭრები გავაჩეროთ 5
წამი და მოვხსნათ ცეცხლიდან.
ხორციც შევბრაწოთ
სოუსთან ერთად, რომელიც მოვამზადეთ დაახლოებით
10 წუთის განმავლობაში.
როცა ღორის ხორცი მზად იქნება, დავამატოთ
შებრაჭული ბოსტნეული. ყველაფერი კარგად ავურიოთ და მზად არის.
| |
ნანახია: 2390 | რამოტვირთვები: 0 | |