მთავარი » ფაილები » წვნიანი კერძები

გამჭირვალე ბულიონი ძროხის ხორცისა და შაქრის ძვლისგან
2010-12-25, 4:14 PM
მასალად საჭიროა:
შაქრის ძვალი-500 გრამი,
ხორცი-500 გრამი,
სტაფილო და ხახვი-თითო ძირი,
ოხრახუშის ან ნიახურის ძირები,
მარილი - გემოვნების მიხედვით

გამჭირვალე ბულიონის მოსამზადებლად ავიღოთ პირველი ხარისხის მჭლე ძროხის ხორცი და იმდენივე ძვალი. გავრეცხოთ ხორცი ცივ წყალში, ჩავდოთ საშუალო ზომის ქვაბში, დავასხათ ცივი წყალი იმდენი , რომ ხორცს ოდნავ ფარავდეს , დავახუროთ ქვაბს ხუფი და შევდგათ ცეცხლზე . როდესაც ჭყალი ადუღდება , მოვხადოთ ქაფი .  ნახევარი საათის შემდეგ ჩავყაროთ თითო ძირი ხახვი წინასწარ მოვწვათ გაცხელებულ თაფაზე  უცხიმოდ და ჩავუშვათ ბულიონში .
ბულიონის ხარსვის ხანგძლივობა - 2 საათს არ უნდა აღემატებოდეს . ამის შემდეგ ხორცი და ძვლები 
ამოვიღოთ, ხორცი გამოვიყენოთ მეორე თავი კერძისათვის , ბულიონი კი გავწუროთ სუფთა საწურში.
კატეგორია: წვნიანი კერძები | დაამატა: kopala
ნანახია: 653 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0