ძროხის ხორცის ბულიონი - წვნიანი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7414
ჩიხითმა
ნანახია: 7290
შილაფლავი
ნანახია: 6175
აჯაბსანდალი
ნანახია: 6009
ხარჩო
ნანახია: 3745
ოსტრი
ნანახია: 3620
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3251
ბაჟე
ნანახია: 3023
შაურმა shaurma
ნანახია: 2733
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
asmatikoba
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» წვნიანი კერძები

ძროხის ხორცის ბულიონი
2010-12-25, 3:59 PM
მასალად საჭიროა
ძროხის ხორცი - 500 გრამი
ოხრახუში, ხახვი, სტაფილო-2-3 ძირი
მარილი - გემოვნები მიხედვით.ხორცი გავრეცხოთ 


ხორცი გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავდოთ ქვაბში 
(ძვლები წინასწარ დავჩეჩქვოთ), დავასხათ 2 - 3 ლიტრი ცივი
წყალი,ქვაბს დავახუროთ ხუფი და შევდგათ ძლიერ ცეცხლზე, რომ წყალი სწრაფად ადუღდეს.
შემდეგ ცეცხლი შევანელოთ, ისე რომ ბულიონმა ნელა იდუღოს. ქაფი მოვხადოთ ქაფქირით. ქაფის ცხიმოვანი ნაწილი გამოვიყენოთ ხახვის მოსახრაკად . დიღილის დაწყებიდან ერთი ან ნახევარი საათის შემდეგ ბულიონი შევანელოთ მარილით.
ხარშვის დროს ხორციდან გამოვა მინერალური მარილები და ექსტრაქტული ნივთიერებანი, რაც ბულიონს განსაკუთრებულ გემოს აძლევს.
როდესაც ხორცი მოიხარშება, ქვაბიდან ამოვიღოთ,
ბულიონი კი გავწუროთ. ხორცის ხორცის ბულიონში უნდა ჩაიხარშოს ოხრახუშის ძირი , ხახვი და სტაფილო (შეიძლება ცოტა ნიორიც), ყველაფერი ეს ბულიონში ჩაიყრება ქაფის მოხდის შემდეგ. მოხარშული ძირეულები(გარდა ხახვისა) შეიძლება გამოვიყენოთ სხვა კერძებისთვის.

კატეგორია: წვნიანი კერძები | დაამატა: kopala
ნანახია: 552 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 5.0/1
  >>>>designed by kopala<<<<