ჩიხითმა - წვნიანი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7180
ჩიხითმა
ნანახია: 6912
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5884
შილაფლავი
ნანახია: 5711
ხარჩო
ნანახია: 3497
ოსტრი
ნანახია: 3436
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3138
ბაჟე
ნანახია: 2819
შაურმა shaurma
ნანახია: 2623
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» წვნიანი კერძები

ჩიხითმა
2011-12-17, 9:59 AM
მასალად საჭიროა:
ქათამი - 1 ცალი;
ხახვი - 300 გრ;
კვერცხი - 3 ცალი;
მარილი - 1 სადილის კოვზი;
დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი;
წითელი წიწაკა - 1 თავი;
პურის ფქვილი - 4-5 სადილის კოვზი;
მწვანილი - ქინძი 1 კონა, კამა - თეფშზე მოსაყრელად;
ძმარი - 2 სადილის კოვზი;
ბრინჯი - 70-100 გრ.
(მასალა გათვლილია 3 ლიტ სითხეზე)
1 ცალი ქვაბი - 5 ლიტრიანი, 1 ცალი ტაფა.


მომზადების წესი:
გარეცხეთ ქათამი, სასურველია ცხიმიანი დედალი და ჩადევით ქვაბში;
2. ქვაბშივე ჩაუშვით წიწაკა, დაფნის ფოთოლი, მარილი, მწვანილი კონით;
3. დაასხით წყალი, რომ დაფაროს ქათამი და ხარშეთ ქათმის სრულ მოხარშვამდე;
4. დაჭერით ხახვი წვრილად ან დაკეპეთ ბლენდერით, ჩაუშვით ტაფაზე და დაასხით ქათმის ნახარშის ცხიმი, ისე რომ ხახვი დაიფაროს. ხახვი თუშეთ, მანამ, სანამ კარგად არ ჩაიხარშება. დაამატეთ ფქვილი და მუდმივად ურიეთ, სანამ ფქვილი ბოლომდე არ გაიხსნება;
5. ქათამი ამოიღეთ თეფშზე და მოაყარეთ მარილი;
6. ბულიონიდან ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და მწვანილი. ჩაუშვით ხახვი და ბრინჯი (ეს სურვილისამებრ);
7. კვერცხები დატეხეთ და ჩაასხით ღრმა თეფშზე, დაამატეთ ძმარი და ათქვიფეთ. საბოლოოდ გახსნის შემდეგ ჩაუშვით ბულიონში წვრილ ნაკადად, თან მუდმივად ურიეთ ბულიონს, რომ კვერცხი კარგად გაიხსნეს და ნაფლეთებად არ დარჩეს წვნიანში;
8. მიიყვანეთ ადუღებამდე. გასინჯეთ ბულიონი და თუ საჭიროა დაამატეთ მარილი, წიწაკა, ძმარი.

დამატებითი ინფორმაცია:
ქათმის ხარისხზეა დამოკიდებული ჩიხირთმის გემო. „სოფლის" ქათამი საუკეთესოა;
2. ბრინჯი ცოტა გამოიყენეთ, რადგან ეს უკანასკნელი წვნიანში ძალიან ბევრდება და სითხეს ისრუტავს;
3. კვერცხი რომ კარგად აითქვიფოს და არ შეიკრას ბულიონში, ამიტომ სასურველია ძმარი წინასწარ, ცხელ ბულიონში ჩაშვებამდე შეურიოთ კვერცხს;
4. სუფრაზე მიტანის წინ შეგიძლიათ მოამზადოთ გახუხული პური, რომელსაც ნივრიან-ქინძიანი კარქი ექნება წასმული (სურათზე). კარაქი დაარბილეთ და აურიეთ დანაყილი ნიორი, მარილი და ქინძი. შეახვიეთ ცელოფანში და მიეცით რაიმე ფორმა, კალბასის მაგალითად, შეინახეთ საყინულეში და საჭროებისამებრ გამოიყენეთ. უხდება როგორც გახუხულ პურს (პურის ნაჭრებს გადაუსმევთ კარაქს და შედგამთ მიკროტალღურში 30-40 წამით, ან აირღუმელში). ასევე კარგია ეს კარაქი - შემწვარ ხორცზე ან მაკარონზე (შესაბამის რეცეპტებში შემოგთავაზებთ).



კატეგორია: წვნიანი კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 6913 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 5.0/1
  >>>>designed by kopala<<<<