ჩაქაფული chaqafuli - წვნიანი კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7180
ჩიხითმა
ნანახია: 6912
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5884
შილაფლავი
ნანახია: 5711
ხარჩო
ნანახია: 3497
ოსტრი
ნანახია: 3436
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3138
ბაჟე
ნანახია: 2819
შაურმა shaurma
ნანახია: 2623
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» წვნიანი კერძები

ჩაქაფული chaqafuli
2011-12-24, 3:19 PM
მასალად საჭიროა:
ბატკანი  - 2 კგ
ხახვი  - 1 თავი
ღვინო თეთრი  - 500 მლ
კინძი  - 4 კონა
ოხრახუში  - 4 კონა
ტარხუნა  - 6 კონა
წიწმატი  - 2 კონა
შავი წიწაკა  - გემოვნებით
ძმარი  - 1 ს/კ
ტყემალი  - 1 ჭიქა
მარილი  - გემოვნებით
მწვანე ხახვი  - 4 კონა


მომზადების წესი:
ჩაქაფული არის ქართული საგაზაფხულო კერძი. ჩაქაფულში არის მწვანილის მრავაფეროვანი სახეობა. ერთერთი მთავარი ტარხუნაა, რომელიც ძალიან უხდება ბატკნის ხორცს. კლასიკური ჩაქაფული კეთდება ბატკნის ხორცისგან.ასევე შეიძლება გავაკეთოთ ხბოს ხორცისგანაც. ჩაქაფულს ხშირად აკეთებენ გაზაფხულზე, ბუნებაში, ეკლესიური დღესასწაულების დროს.
მწვანილი კარგად გავრეცხოთ,
 
 
გადავარჩიოთ და დავჭრათ. ოხრახუში, კინძი და მწვანე ხახვი წვრილად დავჭრათ.
თავი ხახვი დავჭრათ მრგვალად.
ტარხუნას მოვაცალოთ ღეროები, დავტოვოთ მხოლოდ ფოთლები.
ჩაქაფულისთვის საჭიროა ბატკნის უკანა ნაწილის ნაჭერი. ხორცი გავრეცხოთ და დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად.
ხორცს მოვაცალოთ ქონი, დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და ჩავყაროთ ქვაბში. შევბრაწოთ სანამ ქონი არ გადნება. შებრაწული ქონის ნაჭრები ამოვიღოთ და გამდნარ ქონში ჩავყაროთ ხორცი. 15 წუთის შემდეგ ჩავყაროთ დაჭრილი 1 თავი ხახვი. ჩავშუშოთ სანამ სითხე არ აორთქლდება.
როგორც კი სითხე აორთქლდება, ქვაბში ჩავასხათ ღვინო და გავაგრძელოთ ხარშვა. თანდათან დავამატოთ მწვანილი, ჩავყაროთ ტყემალი და გავაგრძელოთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე.
ვხარშოთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ მწვანილი არ დარბილდება და გამუქდება. დავაყაროთ მარილი და ძმარი გემოვნებით.
კატეგორია: წვნიანი კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 7181 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 1.7/3
  >>>>designed by kopala<<<<