ბულგარული წიწაკა ფხვიერი შიგთავსით(bulgaruli wiwaka) - ბოსტნეულის კერძები - - ყველაფერი მხოლოდ თქვენთვის - კერძები მხოლოდ თქვენთვის
|
ჩაქაფული chaqafuli
ნანახია: 7177
ჩიხითმა
ნანახია: 6908
აჯაბსანდალი
ნანახია: 5882
შილაფლავი
ნანახია: 5696
ხარჩო
ნანახია: 3488
ოსტრი
ნანახია: 3432
გოგლიმოგლი goglimogli
ნანახია: 3137
ბაჟე
ნანახია: 2817
შაურმა shaurma
ნანახია: 2621
 
 
 
 

null
kopala
სიახლე:222
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
turo-1983
სიახლე:0
სქესი:კაცი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0


null
ninikomosi
სიახლე:0
სქესი:ქალი
ფორუმზე:0
კომენტარი:0

 
 
საიტზე ძიებისას გამოიყენეთ ქართული შრიფტი!!!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» ბოსტნეულის კერძები

ბულგარული წიწაკა ფხვიერი შიგთავსით(bulgaruli wiwaka)
2011-12-24, 6:40 PM
მასალად საჭიროა:
ბატკანი, ღორი ან ძროხის ხორცი  - 200 გრ
ხახვი  - 2 ცალი
სტაფილო  - 1 ცალი
პომიდორი  - 2 ცალი
ნიორი  - 3 კბილი
კამა  - 1 კონა
კინძი  - 1 კონა
ოხრხუში  - 1 კონა
ბრინჯი  - 4 ს/კ
წითელი ღვინო  - 200 გრ
ზეთი  - 100 გრ
კარტოფილი  - 2 ცალი
მარილი  - გემოვნებით
წიწაკა  - გემოვნებით

მომზადების წესი:
დავიწყოთ ბრინჯის მოხარშვით,4 კოვზ ბრინჯზე დავასხათ 2 ლ წყალი.
 
ვხარშოთ სანამ არ იქნება მზად, მთავარია არ გადავხარშოთ. ხორცი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად და შევწვათ ზეთში.
 
შემწვარ ხორცში დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.
 
შემდეგ დავამატოთ სტაფილო და მოვშუშოთ სანამ არ დარბილდება.
 
როცა სტაფილო დარბილდება დავამატოთ დაჭყლეტილი პომიდორი.
 
როცა პომიდორი წვენს გაუშვებს, დავამატოთ 200 გრ წითელი ღვინო
 
და დავტოვოთ გაზზე 15 წუთი.
ამასობაში ბრინჯი მოიხარშა,გავავლოთ წყლით. დავჭრათ მწვანილი და ნიორი. მოშუშული ხორცი, ბრინჯი და მწვანილი ავურიოთ ერთმანეთს.
 
დავამატოთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით. გასუფთავებულ წიწაკებში ჩავდოთ შიგთავსი,ჩავაწყოთ ისინი ქვაბში
 
და დავასხათ წყალი.
 
წვენში დავამატოთ გატარებული კარტოფილი,
 
წვენის გასასქელებლად. ვხარშოთ 15 წუთი.
კერძი მზად არის.
კატეგორია: ბოსტნეულის კერძები | დაამატა: kopala | :
ნანახია: 1274 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 3.5/2
  >>>>designed by kopala<<<<